Για να μπορέσετε να εκτιμήσετε την ιστορία που παρουσιάζουμε σήμερα, θεωρήσαμε σωστό να περιλάβουμε στο ποστ μας ένα μικρό πρόλογο.

bankys+6 banksy+2

Ο Banksy ήταν ζωγράφος. Αποφάσισε να παρουσιάζει τα έργα του στον δρόμο αφού ήταν ο μοναδικός τρόπος να τον μάθει ο κόσμος. Δημιούργησε εικόνες με νόημα που η παρανομία τους έδινε περισσότερη ακόμη αξία.

banksy+1  banksyw+5

Λόγω της ”παρανομίας” του ο Banksy δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το όνομα του. Ούτε πριν αλλά ούτε και μετά που έγινε γνωστός. Τα γκραφίττι του στο Λονδίνο απέκτησαν τόση πολλή δημοσιότητα που πολλά από αυτά κόπηκαν στην κυριολεξία από τους τοίχους της πόλης και πουλήθηκαν σε δημοπρασίες ανά το παγκόσμιο… Ο Μπράντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί ξόδεψαν εκατομμύρια για να αγοράσουν κάποια από τα έργα του.

banksyw+4 bankys+deftero+proto

Όλο αυτό το σκηνικό δεν άρεσε στον καλλιτέχνη που σκέφτεται να σταματήσει την εμπορευματοποίηση των δημιουργημάτων του.  Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τονίζει την αντιφατικότητα που έχει η παρανομία της Τέχνης του: ”Όταν το γκραφίτι δεν είναι εγκληματικό- παράνομο, τότε χάνει και την αθωότητα του”. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο του bbc.

banksy+deftero

Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο Banksy βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. Έχει ανακοινώσει πως θα φτιάχνει ένα έργο κάθε μέρα τον μήνα Οκτώβριο. Το σκηνικό μοιάζει με ταινία δράσης. Μεγάλες εφημερίδες της Αμερικής και της Αγγλίας καλύπτουν live το γεγονός ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν απεγνωσμένα να τον πετύχουν καθώς φτιάχνει τα έργα του στους τοίχους της πόλης. Φήμες λένε ότι αναγνωρίστηκε όταν χάλασε το φορτηγάκι του. Κοιτάξτε εδώ

Τα έργα του καταστρέφονται λίγες ώρες μετά την δημιουργία τους από αγνώστους. Μερικοί λένε πως τα καταστρέφει ο ίδιος για να μην πωληθούν. Όπως και να έχει μπορείτε να παρακολουθήσετε live τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα της Αγγλικής Εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ. η οποία κάθε μέρα παρουσιάζει το καινούργιο έργο του Banksy ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο www.banksyny.com

Εμείς σας παρουσιάζουμε το σημερινό, τελευταίο, σχέδιο του Banksy σε μια συνοικία της Ν.Υόρκης. Το έργο εμπνέει δέος…

banksys+new+york+3    banksy+new+york

banksys+new+york+5

bankys+new+york+4